Evropski gradovi

EVROPSKI GRADOVI

€ 140

Evropski gradovi > Italija - Milano

 

MILANO

 

Italijanski centar mode, finansija, industrije, kulture... sa veličanstvenim Duomom - jednom od najspektakularnijih crkava na svijetu... Milano je drugi po veličini grad u Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija u sjevernoj Italiji. Milano se smatra 'privrednim srcem' Italije. Grad je takođe i svjetski poznat privredni, modni i medijski centar.

 

Milan je čuven po svojoj gotskoj katedrali, operi 'Milanska skala' i velikom arhitektonskom i umjetničkom nasljeđu. Danas je Milano moderan grad. Centar je automobilske industrije još od sedamdesetih godina prošlog vijeka, a modna industrija je zaštitni simbol grada. Dva puta godišnje se u Milanu održavaju nedjelje visoke mode pa se na jednom mjestu mogu naći modni obožavaoci, supermodeli i paparazzo novinari.

 

Ne propustite pogledati čuvenu milansku katedralu koja će vas zadiviti mramornim šiljatim tornjićima i impozantnim lađama te opernu kuću Scalu koja njeguje tradicionalnu operu. Stanovnici Milana su veliki poštovaoci religije te čak plaćaju poseban porez za održavanje katedrale na čijem se vrhu nalazi kip zaštitnice grada – 'Djevice Marije'.

 

Više informacija - Grad Milano: LINK

MILANO

4

DANA